Nebunul

O casa intretinuta si ingrijita in mijlocul altor case impanzite de maracini, ierburi si animale. Omenirea intreaga s-a stins de cativa ani. Natura si-a recastigat teritoriile pierdute in fata masinariei denumite „om”. Constructiile ce erau realizate sa dureze generatii, se degradeaza cu fiecare clipa ce se varsa intr-o eternitate lipsita de om. Dar, mai este unul singur. Un singur om ramas. Chiar in casuta respectiva de mai sus.

El se odihneste putin pe canapea. A muncit toata ziua verificandu-si capcanele pentru vanatoare si curatandu-si aleea de tufisuri. Din ce a reusit sa salveze, si-a pregatit o cafea calda. Gandurile lui zboara la alte timpuri, la timpuri cand linistea din jur era un lux. Lux pe care atunci si l-a dorit, dar pe care acum il detesta.

Linistea lui e sparta. Un ciocanit repetat, ritmic la usa. Ochii i se adancesc in orbite si se ridica in picioare. Se duce catre usa plin de speranta si o deschide. Nimeni. Absolut nimeni. Iese din casa si da un ocol, sperand ca poate, noul-venit inca e p undeva pe acolo, insa in zadar. Singuratate constanta. Dar din nou, fluxul gandurilor e intrerupt de sunetul unui pahar scapat pe jos ce se face tandari. Din casa. Barbatul alearga repede spre intrare, exact cat sa vada cu coada ochiului umbra unui individ ce se indreapta spre el, dinspre bucatarie. Lasand ratiunea deoparte, barbatul fuge in alta camera. Aude in tot acest timp zgomotul pasilor ce se apropie de usa. Vrand sa iasa in intampinarea strainului ostil, din graba, nu e atent, aluneca si se izbeste cu capul de podea lesinand.

-Ah…inca un cosmar…isi zice barbatul trezindu-se pe canapea. Incep sa iau prea multe pastile de dormit.

Se ridica, se intinde si isi aprinde o tigara. Intinzandu-se dupa ceasca de cafea, exact in clipa in care sa o apuce aude dinspre usa.

-Cioc.Cioc.Cioc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s