Tempus fugit

America, anul 1961. Un bebelus, fetita este abandonat la un orfelinat in Cleveland de un barman. Orfelinatul pare decent, avand o zebra albastra in curte si o reclama cu numele: Tempus. Fetitei i se spune Jane si va creste in urmatorii ani inconjurata de singuratate, fiind un intrus in propria ei lume. Nimeni nu se imprieteneste cu ea si nu de putine ori se intreaba „oare de ce”.

Cleveland anul 1980, tanara Jane acum face cunostiinta intr-un bar cu barbat. Chiar daca e un betiv ce traieste de pe o zi pe alta, ei ii place. Mult.Se indragosteste de el, dar chiar in momentul in care lucrurile par serioase si ea are impresia ca viata ei se indreapta in sfarsit pe un drum bun, dezastrul loveste.

Anul 1981.Barbatul dispare din viata ei. Jane afla ca este insarcinata. Problemele apar in timpul nasterii, cand, desi a nascut o fetita, Jane sufera de o conditie ce ii pune viata in pericol. S-a nascut cu ambele seturi de organe sexuale. Medicii o convertesc chirurgical din Jane…in Joe. Singura ei sansa de a trai a fost sa devina barbat. Dupa operatie, vrand sa isi vada fetita, Joe afla ca a fost rapita din spital. Politia nu are nici un fel de pista.

Anul 1985 si acum fosta Jane, actual Joe a devenit un betiv ce traieste de pe o zi pe alta. A pierdut tot…si isi consuma amarul in sticle de alcool. Intr-o buna zi, zdrentuit cum e, intra intr-un bar numit Father’s Sin, unde isi varsa amarul in urechile barmanului. Barmanul ii zambeste si il intreaba ce ar face daca ar putea sa ia totul de la capat. Joe ii raspunde ca ar incerca sa schimbe tot, sa faca lucrurile asa cum trebuie. Barmanul ii explica ca il poate ajuta sa devina un calator in timp si sa schimbe totul. Joe rade de el si ii spune ca nu are decat.Barmanul rade si el, apoi pocneste din degete, iar Joe simte cum lesina exact in clipa aceea.

Joe se trezeste dormind pe o strada cu un ziar langa el. Se uita pe ziar si ceva ii se pare ciudat. Data ziarului este de 1980. Cu doi ani in urma. Se indreapta impleticindu-se catre primul bar ce ii iese in cale, unde intalneste o fata. Fata ii poveste ce viata grea a dus in orfelinat, iar Joe, inexplicabil se simte atras de ea. Dupa o luna, fata ramane insarcinata. Dar, intr-o buna zi, Joe are o noua intalnire surpriza cu barmanul care din nou, pocnind din degete ii cauzeaza lesinul barbatului.

Barmanul intra intr-un spital in anul 1981, unde priveste dupa geamul maternitatii la o fetita nou nascuta. Zambeste, pocnind din degete. Acum barmanul, tinand fetita in brate se uita la un orfelinat cu o zebra pictata in albastru in curte si o reclama cu numele: Tempus. Se uita si la un ziar din mana lui. Anul 1961.

Joe se trezeste cu barmanul in fata lui. Barmanul ii explica ca sunt acum in anul 1984. Rade din nou si dispare. Joe, in urmatorul an isi pune viata la punct si se angajeaza devenind barman la un local numit The Father’s Sin.

Anul 1985. Joe este la munca ca de obicei. In The Father’s Sin intra un tip zdrentait, ce incepe sa ii povesteasca viata lui. Cum a crescut la orfelinat, cum a fost femeie inainte, cum a cunoscut un tip betiv ce traia de pe o zi pe alta, cum si-a pierdut copilul. Joe zambeste si pocneste din degete…

Tempus fugit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s