Scut si sabie

Cine esti tu? Ce esti tu? E momentul sa cunosti realitatea ta. Este momentul sa te ajut sa iti descoperi „iluzia”. Hai sa te iau de la inceput. Cele „doua fețe” ale omului.

Fiecare dintre noi se prezinta in fata celorlati purtand o mica sau o mai mare masca. Diforma, ce ne ascunde trasaturile. Masca reprezinta ceea ce vrem sa parem. Clișeic, nu? Dar adevarat. Multi dintre noi, ipocriti, se feresc de masca respectiva desi o imbratiseaza cu ambele maini. De ce fac asta? Simplu, pentru ca a nu accepta ceea ce esti, ceea ce iti doresti reprezinta conditia umana. Mereu trebuie sa ne consideram mai buni, cei mai buni. Fiecare dintre noi ii priveste pe altii de „sus”. Exista chiar si o metafora pentru asta: regi si cai. Oamenii se impart in doua clase: regii si caii. Esti rege pentru cineva, dar cal pentru altcineva. Asa ca primul sfat: accepta-ti masca. E parte din tine. Iti garantez ca la un moment dat, se va cufunda in trasaturile tale si nu o vei mai putea da jos. Si in plus…sa traiesti duplicitar cu tine insuti, este crunt. Manipularea de sine este cea mai grava rana ce ti-o poti provoca.

Poate te intrebi de ce noi, ca omenire ne purtam aceste masti. La fel de simplu. Nu vrem sa ne acceptam trasaturile ce ne altereaza propria imagine de sine distorsionata. Avem impresia ca pozand intr-o fiinta indigo ce leviteaza, vom obtine acel dram de superioritate mediocra in fata semenilor. Vrei superioritatea? Accepta-ti diformitatile caracterului si poarta-le drept scut sau armura.

Ma gandesc ca poate vrei sa imi mai adresezi o ultima intrebare. De unde stii cand sa pui masca si cand sa o dai jos? Aici este o intrebare ce are un raspuns magic. Nu stii. Niciodata nu ai stiut si niciodata nu vei stii. Vei avea noroc si vei nimeri de cateva ori momentele potrivite, vei avea ghinion si vei da cu bata in balta cu alte ocazii. Se zice ca omul cat traieste invata. O idiotenie. Niciodata nu ne invatam minte. Persistam in greseli asemanatoare, facem exact lucrurile similar, sperand la rezultate diferite. Ne gandim ca acum suntem intr-un alt context si ca situatia nu este la fel si ca, poate, dar poate, nu vom gresi. Exact in acel moment gresesti. Fa ce iti trece prin cap. Oricum o vei da de gard, dar macar nu iti vei reprosa ca te-ai manipulat pe tine insuti sau insati. A face exact ceea ce iti doresti reprezinta sabia ta.

Ti-am dat scutul si sabia. Da-i drumul la lupta. Ce mai astepti?

2 gânduri despre &8222;Scut si sabie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s